starnieuws

Doek valt voor Kopinsky en Leter in Rio

07 Aug 2016, 14:28
Het doek voor zwemster Evita Leter en judoka Yigal Kopinsky is gevallen in Rio. Yigal is gediskwalificeerd, terwijl Evita in haar serie op de vijfde plaats is geëindigd. Om verder te kunnen gaan, had zij een veel betere tijd moeten neerzetten.

Voor beide sporters is het een teleurstelling geworden dat zij gelijk moeten afhaken. Evita heeft onder haar tijd gezwommen. Haar snelste tijd is 1:12.99 op de 100 meter schoolslag. De tijd van Evita tijdens de series is 1:14.96. Zij is op de 36e plaats geëindigd van de 43 deelnemers. De beste prestatie in de series is geleverd door Lillia King uit de USA met een tijd van 1:05.79. Op de tweede plaats is geëindigd Yulia Efimona uit Rusland met 1:05.79 en de derde in de series is geworden Catherina Melli uit de VS met een tijd van 1:06.00.

Wat zwemmen betreft is de hoop nu gevestigd op Renzo Tjon A Joe die op 11 augustus zal optreden. De badmintonner Sören Opti komt ook op 11 augustus uit tegen Lee Chong Wei uit Maleisië.

Yigal heeft rode kaart gekregen nadat hij aan de broekspijpen van zijn tegenstander Houd Zourdani uit Algerije heeft getrokken. Deze overtreding betekent zonder meer een diskwalificatie.

Advertentie