starnieuws

Verdachte beweert benadeelde te zijn

11 Aug 2015, 22:39
Carlos M. deed zich in eerste instantie voor als degene die benadeeld was. Hij zegt beroofd te zijn door twee mannen die hem gekneveld vervoerd hebben in de kofferbak van een auto. Hij wist zich met veel moeite te bevrijden en kreeg hulp van een voorbijganger. Hij belde daarna de meldkamer. Na het onderzoek van de politie bleek dat Carlos M. juist verdachte is.

De agent die na de melding binnen drie minuten arriveerde aan de Drambrandersgracht, is door rechter Danielle Karamatali gehoord op de rechtszitting van maandag. De agent verklaarde dat toen hij op de plek arriveerde, de verdachte bij het voertuig stond. Zijn handen en voeten waren niet vastgebonden. In de kofferbak trof de agent afgesneden gordels aan. De verdachte beweerde dat hij daarmee gebonden was. De agent zag wel striemen aan zijn handen.

Op de zitting verklaarde Carlos M. dat de agent hem bevrijd heeft van de gordels. De agent ontkende dit. Carlos M. wilde ook niet naar de dokter. Hij vroeg de agent om hem thuis af te zetten. Hij beweerde dat hij taxichauffeur was en beroofd was van zijn mobiele telefoon en SRD 900.

De agent verklaarde dat de verdachte aangegeven had, dat zijn handen en voeten naar achteren gebonden waren. Op de zitting bleef de verdachte bij deze verklaring. In het proces-verbaal is opgenomen dat een informant doorgespeeld had dat de handen van Carlos M. naar voren gebonden waren. De rechter gelastte een psychologisch en psychiatrisch onderzoek van de verdachte. Op 8 oktober zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Advertentie