starnieuws

Chef de Poste in Singapore biedt geloofsbrieven aan

29 Apr 2015, 22:16

De Chef de Poste in Singapore, Lloyd Pinas. (L)
De Chef de Poste in Singapore heeft afgelopen week de geloofsbrieven waarmee zijn aanstelling als eerste - en niet-residerend ambassadeur van de Republiek Suriname voor de Republiek van Singapore bekrachtigd is, aangeboden. Voor de ceremonie moest Lloyd Pinas van 20 tot en met 26 april ter plaatse aanwezig zijn. De plechtigheid vond plaats na de gebruikelijke briefing door de Afdeling protocol van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Singapore.

De ceremonie begon rond 12:30 uur voor het Istana Presidentieel Paleis met de inspectie van de wacht door de 'Ambassador designated'. Na deze plichtplegingen volgde het andere gedeelte, waarbij de geloofsbrieven aan de president op de eerste etage binnen in het paleis werden aangeboden.

President Tan Keng Yam sprak de hoop uit dat de raakvlakken tussen de beide landen verder uitgewerkt kunnen worden. Hij benadrukte dat Singapore een stadstaat is van 683 km² en het zonder grondstoffen heeft kunnen doen. Het land heeft zijn bijzondere geografische ligging benut door te fungeren als hub voor de financiële en transportsector in de regio.

Advertentie