starnieuws

Vijf partijen registreren zich vandaag bij CHS

20 Mar 2015, 14:10
Het was een drukte van belang bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) vandaag, de voorlaatste dag van de registratie van politieke partijen/combinaties die willen meedoen aan de verkiezingen. Als eerste vandaag heeft A Nyun Combinatie zich aangemeld. Daarna kwamen Baasa, de Nationale Ontwikkelings Partij, PALU en als laatste werd het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken geel gekleurd door de Alternatieve Combinatie (ABOP/KTPI en PDO).

Opvallend is dat Baasa zich toch zelfstandig heeft geregistreerd voor de komende stembusgang. Eerder deelde Winston Lackin, woordvoerder van de Nationale Democratische Partij (NDP) mee dat Baasa onder de vleugels van paars de verkiezingen ingaat. Deze partij zal aan de achterban in Marowijne uitleg geven over de strategie die zal worden gevolgd.

De Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) van Ronald Hooghart zal zich niet zelfstandig inschrijven. De stukken van de PBO zijn niet af. Het Onafhankelijk Kiesbureau constateerde dat de statuten van de partij niet conform de wet op Politieke Partijen is opgesteld. Hoewel de PBO een andere mening toegedaan is, zijn de statuten in een mum van tijd gewijzigd bij de notaris. Er ontstond weer een vertraging bij het ministerie van Justitie en Politie. Zaterdag is de laatste dag waarop politieke organisaties zich nog kunnen registreren bij het CHS. Eerder hebben V7, Amazone Partij Suriname en het Mega Front zich aangemeld.

Advertentie