starnieuws

Mendez uit Belize opvolger Ramdin als tweede man OAS

19 Mar 2015, 01:00

Ambassadeur Nestor Mendez uit Belize is de opvolger van assistent-secretaris-generaal Albert Ramdin. (Foto: OAS)
De opvolger van ambassadeur Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten wordt Nestor Mendez uit Belize. Hij is woensdag met overweldigende meerderheid van 24 stemmen gekozen. Zijn Guyanese tegenkandidaat, Bayney Karran, kreeg tien stemmen. Eerder op de dag is Luis Almagro uit Uruguay gekozen als secretaris-generaal. Zij zullen de komende vijf jaar de OAS leiden.


José Miguel Insulza, de huidige OAS-topman zal op 26 mei de hamer overdragen aan zijn opvolger. Ramdin neemt op een speciale vergadering die op 10 juli gehouden zal worden, afscheid van de OAS, waar hij twee perioden heeft gediend als assistent-secretaris-generaal. Op 12 juli zal Mendez Ramdin opvolgen. Mendez zei na zijn verkiezing dat hij zich met ijver zal inzetten om samen met de lidlanden de OAS te helpen transformeren.

Mendez zei dat zijn verkiezing een belangrijk gebaar is naar de regering van Belize. Zijn land vormt een effectieve brug tussen Midden-Amerika en de Caribische Gemeenschap (Caricom). De diplomaat bedankte de lidstaten die hun stem op hem hebben uitgebracht voor het vertrouwen in hem gesteld. Hij beschouwt dit als een teken van vertrouwen en waardering voor hem en zijn land. Mendez wil zich concentreren op zaken die de organisatie versterken en niet verdelen. Hij feliciteerde zijn tegenkandidaat Karran voor de respectvolle en goed georganiseerde campagne, volledig in lijn met de traditie van Caricom. Ramdin feliciteerde de gekozen autoriteiten en verklaarde dat met de verkiezing weer de relevantie van de OAS in alle aspecten is getoond.

Advertentie