starnieuws

Jeugdparlement wil jongeren motiveren te gaan stemmen

04 Feb 2015, 22:00

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken met een delegatie van het Nationaal Jeugdparlement.
Het Nationaal Jeugdparlement heeft zich bij een kennismakingsbezoek aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) laten informeren over de voorbereidingen van de verkiezingen in mei. De afvaardiging van zeven leden heeft vandaag ook met Leilis gesproken over plannen om jongeren die voor het eerst mogen stemmen, extra te motiveren om naar de stembus te gaan op de verkiezingsdag.

De groep ‘first and second time voters’ bestaat uit ongeveer 41.000 jongeren, zegt de voorlichting van Biza. Voorzitter Priya Sital vroeg Leilis welke mogelijkheden er zijn om deze groep te bereiken. Het jongereninstituut heeft ook enkele ideeën hierover. Zo willen ze met voorbeeldfiguren interviews doen waarin de ‘first-time voters’ opgeroepen worden naar de stembus te gaan. Ook is het de bedoeling jeugdparlementariërs en personen buiten de politiek te vragen een boodschap te brengen over het belang van stemmen.

Leilis gaf aan, dat het belangrijk is dat mensen gemobiliseerd worden om te stemmen, om zo de toekomst van het land te helpen bepalen. Er is een Commissie Voorlichting Verkiezingen ingesteld die verantwoordelijk is voor alles wat met informatieverschaffing te maken heeft. Leilis beloofde dat de commissie in contact zal worden gebracht met het Jeugdparlement om de plannen verder te bespreken.

Leilis gaf de aanwezigen een exemplaar van de Wettelijke Verkiezingskalender. Deze kalender geeft een goed overzicht van alle activiteiten vanuit de organisatie tot en met de dag van de stembusgang, zegt de Biza-voorlichting.

Advertentie