starnieuws

Natio tegen W. Connection: 1-1; penalty's bepalen eindstand

26 Dec 2014, 18:27

Het basisteam van natio in het André Kamperveenstadion. (Foto: Ala-D Media)
De historische wedstrijd tussen natio en W.Connection is zojuist in een uitverkochte André Kamperveenstadion in reguliere speeltijd geëindigd in een gelijkspel. Na een 1-0 stand bij de rust, maakte Norichio Nieveld die kwam invallen, binnen vijf minuten het lang verwachte doelpunt 1:1. Suriname had wel een zeker overwicht, maar de kansen werden onvoldoende benut. Om een winnaar te bepalen zijn er penalty's genomen. W. Connection wint met 4-2.

Stefano Rijssel, die een blessure heeft, werd ingezet in de tweede helft. Het publiek had hoge verwachtingen van hem, maar hij bleek niet in topvorm te zijn. Doelverdediger Rodney Ubbergen heeft keer op keer bewezen een talentvolle doelman te zijn. Hij heeft enkele gevaarlijke ballen van de Trinidadianen uit het doel gehouden.

Suriname had alle ingrediënten om op voorsprong te komen in de eerste helft. Aanvallen op aanvallen konden niet resulteren in een doelpunt. Mooi en hoogstand voetbal, vooral vanuit de linkerflank van Genero Snijders van natio, maar ook zeker twee goede kansen van de spits Boy Deul. Aan de andere kant moest natio doelman Ubbergen tot het uiterste gaan om een schot van W.Connection speler Benjamin Neil te keren. Geheel tegen verwachting in kwamen de Trinidadianen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. De bal werd lang gespeeld op Jerrel Britto. Hij nam deze goed mee en met een knappe schuiver was het 1-0, waarmee de kleedkamers werd opgezocht, na 45 minuten voetbal.