starnieuws

Oppositie veroordeelt optreden tegen padieboeren

03 Sep 2014, 17:00
De fracties van de VHP, NPS, DA91, Pertjajah Luhur en BEP in De Nationale Assemblee tekenen ernstig protest aan tegen de wijze waarop is opgetreden tegen padieboeren. Dinsdag heeft de politie peperspray gebruikt tegen padieboeren in Nickerie. De fracties roepen de regering op om haar verontschuldiging aan te bieden aan deze padieboeren voor dit brute politie optreden. Met de meeste spoed moet de regering komen met bevredigende en duurzame oplossingen voor de heersende problemen van de padieboeren en wel in goed overleg.

"Het is bekend dat de padieboeren in Nickerie opkomen voor hun rechtvaardige belangen, voor de bescherming van hun investeringen, voor een waardig bestaan voor hun zelf en hun gezinnen en waarbij ze heel hard werken en veel risico’s nemen ook in het belang van de totale samenleving", stellen de oppositionele fracties in een verklaring. Dinsdag hebben de boeren in Nieuw Nickerie gebruik gemaakt van hun grondwettelijk recht van vreedzame betoging. Volgens de verklaring zijn er geen handelingen daarbij gepleegd die de politie enige aanleiding of recht geeft om peperspray te gebruiken om de betogers uiteen te jagen.

"Dit beleid is ernstig discriminerend, wanneer we ervaren, dat deze zelfde regering, in gevallen van onwettige occupatie van eigendommen van burgers, nauwelijks enige beleid ontwikkelt om deze misdrijven fundamenteel te voorkomen cq te bestrijden, terwijl wanneer burgers op komen voor hun rechtvaardige belangen, deze regering goedkeurt om deze burgers uiteen te drijven met peperspray", stellen de fracties.

Advertentie