starnieuws

Bewoners blij met bestrating Krappahoeklaan

01 Sep 2014, 22:20

Minister Rabin Parmessar (rechts) en assembleelid Rashied Doekhie geven het startsein voor het bestraten van de Krappahoeklaan en de Nieuwe weg in Nickerie.
Bewoners van de Krappahoeklaan en de Nieuwe weg in Nickerie, zijn blij met de bestrating van hun weg. De straten moeten in 120 werkbare dagen, in zes maanden tijd, worden opgeleverd. De aannemer Triple S. is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Er is SRD 9.372.000 vrijgemaakt hiervoor door Openbare Werken (OW).

Minister Rabin Parmessar en parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) hebben zaterdag de eerste steen gelegd. De Krappahoeklaan heeft een lengte van 4 km en een breedte van 5 meter. Er zal in totaal 20.000 m² bestraat worden terwijl de Nieuwe weg een lengte heeft van 700 m en de breedte is 4 meter. Parmessar zei dat de aannemer een onderhoudsperiode heeft van zes maanden. Triple S zal ook moeten zorg dragen dat de inritten van de percelen worden voorzien van een laag schelpzand, zodat er geen hoogteverschil ontstaat met het wegdek.

Het werk omvat onder meer wegstroken opschonen, wegen uitzetten, uitdiepen van loosleidingen, ontwateringsbuizen leggen, keermuren bouwen van gewapend beton, geo-textiel leggen, de bermen profileren, alsook het verwerken van klinkzand, base course en schelpzand. Parmessar gaf aan dat na de bestrating de percelen van deze straten in waarde zullen toenemen en dat de landbouwers makkelijker hun waar zullen kunnen transporteren.

Advertentie