starnieuws

Beklonken! Luis Suarez naar Barcelona

11 Jul 2014, 14:00

Luis Suarez maakt de overstap naar Barcelona. (Foto: FC Barcelona)
De spits van Liverpool vertrekt voor US$ 128 miljoen naar het Spaanse FC Barcelona. Beide voetbalclubs zijn dit transferbedrag overeengekomen.

De 27-jarige Uruguayaan zit tot oktober met een schorsing van vier maanden. De wereld voetbalbond Fifa heeft Suarez verboden om gedurende vier maanden voetbalactiviteiten te ontplooien. De schorsing volgt op het bijten van de Italiaanse Giorgio Chiellini tijdens het WK. Suarez zal een vijfjarig contract tekenen met de Spaanse club. De spits die vorig seizoen 31 competitie-doelpunten op zijn naam schreef, reist volgende week naar de Spaanse club voor een medisch onderzoek.

"Luis is een heel bijzonder talent en ik dank hem voor de rol die hij heeft gespeeld", sprak Liverpool-baas Brendan Rodgers. Volgens de voetballer zullen hij en zijn familie “altijd Liverpool-supporters” blijven. De verhuizing naar Barcelona brengt Suarez dichterbij de familie van zijn vrouw Sofia. "Ik hoop dat jullie allemaal kunnen begrijpen waarom ik deze beslissing heb genomen", zei de spits die aan zijn derde schorsing zit voor het bijten van een tegenstander. "Deze club deed er alles aan om me te laten blijven, maar het spelen en wonen in Spanje, waar de familie van mijn vrouw woont, is een levenslange droom en ambitie. Ik geloof dat de timing nu goed is."

Na zijn schorsing zal Barcelona een formidabele frontlinie hebben met de Argentijnse Lionel Messi en Braziliaanse Neymar. De club begint in het nieuwe seizoen met een nieuwe coach, Luis Enrique. Barcelona heeft het afgelopen seizoen, het eerste in zes jaar, geen enkele grote trofee binnengehaald. Het transferbedrag van Suarez is het derde grootste in de voetbalgeschiedenis. Gareth Bale ging voor US$ 147 miljoen van Tottenham naar Real Madrid in 2013 en Cristiano Ronaldo maakte in 2009 voor US$ 137 miljoen de overstap van Manchester United naar Real Madrid.

Advertentie