starnieuws

WK 2014 voorbij voor Neymar

04 Jul 2014, 22:10

Kermend van pijn werd de Braziliaanse vedette, Neymar, vanmiddag tijdens de wedstrijd tegen Colombia weggedragen. (Foto: AFP)
De Braziliaanse vedette Neymar zal niet meer in actie komen in de finales van het WK. Hij heeft vanmiddag tijdens de wedstrijd tegen Colombia een rugwervel gebroken. De knie van Juan Zuniga kwam tijdens een overtreding hard in de rug van de 22-jarige sterspeler van Barcelona.

Het Braziliaanse elftal zal tijdens de halve finalewedstrijd tegen Duitsland twee van zijn belangrijkste spelers missen. Behalve Neymar, is ook aanvoerder Thiago Silva uitgesloten van de wedstrijd door twee gele kaarten. Ofschoon Neymar een groot verlies betekent voor het team, opent deze situatie een kans voor Willian.

In tranen is Neymar vanmiddag van het veld op een brancard afgevoerd, om vervolgens naar het ziekenhuis in Fortaleza te worden vervoerd. “Neymar zou worden opgejaagd. Dat is gedurende drie wedstrijden gebeurd,” zei coach Luiz Felipe Scolari. Teamdoctor Rodrigo Lasmar zei tegen de Braziliaanse media: “Helaas, hij zal niet in staat zijn om te spelen. Hij is heel erg verdrietig.” De rugblessure is niet van dien aard dat er operatief moet worden ingegrepen, zei Lasmar. “Maar hij zal zijn rug onbeweeglijk moeten houden en het zal nog lang duren voor hij hersteld is.” Lasmar verwacht een herstelperiode van minstens enkele weken.

Neymar is net hersteld van dij- en knieblessures die hij in de tweede ronde had opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Chili. Hij was fit verklaard om te spelen tegen Colombia. Tot nog toe was Neymar in alle vijf wedstrijden van Brazilië te zien. Hij is de topscorer van het team met vier doelpunten.

Over het algemeen had Neymar een rustige wedstrijd tegen Colombia. In de 88ste minuut beging Zuniga een overtreding tegen hem bij een kopduel. De overtreding is ongestraft gelaten door arbiter Carlos Velasco Carballo. “Niet eens een gele kaart, niets,” merkte Scolari op. Zuniga liet weten dat het niet zijn bedoeling was een speler te verwonden. “Het was een normale beweging. Ik speelde voor het shirt van mijn land, niet met de bedoeling te verwonden. Ik was alleen mijn shirt aan het verdedigen.”

Brazilië en Duitsland ontmoeten elkaar dinsdag in de halve finale in Belo Horizonte. De finale wordt op 13 juli gespeeld in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

Advertentie