starnieuws

Portugal loopt 'averij' op tegen Amerika

22 Jun 2014, 23:00

Tim Howard werd uitgeroepen tot 'man of the match'
Portugal met 's werelds beste speler in zijn gelederen komt na een 1-0 voorsprong bij de rust, niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Amerika. Met dit resultaat ziet het land zijn kansen op plaatsing voor de volgende ronde, drastisch verminderen.

Nani opende de score reeds in de 6e minuut na een defensieve blunder van Amerika: 0-1. Dat was de start waar Portugal dat de eerste ontmoeting verloor, van droomde. Een overwinning zou hem uitzicht geven op de achtste finales, maar het land verzuimde om door te drukken en liet op een bepaald moment het initiatief over aan de tegenstander. Amerika maakte dankbaar gebruik hiervan en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Portugal hield stand. Halverwege de eerste speelperiode nam Portugal het spel over en creëerde doelrijpe kansen, maar de Portugese aanvalslinie vond doelman Tim Howard keer op keer op haar weg. Aangezien er niet meer gescoord werd, ging Portugal de pauze met miniem voordeel in: 1-0.

Na de rust drong Amerika aan op een doelpunt en werd beloond toen Jermaine Jones in de 64ste minuut, van buiten het strafschopgebied het leder keihard inschoot: 1-1. Na de gelijkmaker opende Portugal een waar offensief op het Amerikaanse doel, maar de spitsen - Cristiano Ronaldo incluis - hadden het vizier niet op scherp. Integendeel kwam Amerika in de 81ste minuut via Clint Dempsey op voorsprong: 2-1. Portugal toonde karakter en bleef strijden voor een beter resultaat. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoorde Varela de gelijkmaker: 2-2. Zo behoudt Portugal met 1 competitiepunt, een kleine kans op plaatsing voor de volgende ronde.