starnieuws

WK 2014 afgelopen voor Fabio Coentrão

17 Jun 2014, 20:00

Fabio Coentrão wordt op een brancard weggedragen van het veld. Voor de verdediger van Portugal is WK 2014 voorbij. (Foto: Getty Images)
Portugal zal het voor de rest van het WK moeten doen zonder zijn verdediger Fabio Coentrão. De linksachter van Real Madrid kampt met een bovenbeen blessure en is uitgesloten van de rest van de wedstrijden.

De 26-jarige verdediger werd in de tweede helft van de wedstrijd tegen Duitsland in Groep G op een brancard weggedragen. Portugal leed tijdens die wedstrijd zijn grootste nederlaag ooit op een WK, 0-4.

Een scan vandaag bepaalde het lot van Coentrão. “Volgens de tests is hij ongeschikt voor wedstrijden voor een periode die de duur van het WK overschrijden,” liet de Portugese voetbalbond weten.

Ook de Portugese spits Hugo Almeida en doelman Rui Patricio zijn onder de scan gegaan. Almeida voor een hamstring en Patricio voor een dijblessure. Voor hen ziet het er beter uit en zij kunnen het toernooi vervolgen.

Portugal sluit na zijn zware nederlaag Groep G. In de groep zitten ook de Verenigde Staten die Ghana met 2-1 heeft verslagen in zijn eerste wedstrijd.

Advertentie