starnieuws

Argentinië ontkomt aan blamage tegen Bosnie-Herzegovina

15 Jun 2014, 21:41
In de laatste wedstrijd van dag 4 heeft Argentinië het knap lastig gehad tegen de voetbaldwerg Bosnie-Herzegovina. Na een 1-0 ruststand werd het na 90 moeizame minuten 2-1.

Hoewel Argentinië heel vroeg op voorsprong kwam door een autogoal van Sead Kolašinac, was daarna alles wat de klok sloeg Bosnië-Herzegovina. Het eens zo gevreesde Argentinië had tegen alle verwachtingen in, niets in de melk te brokkelen in de eerste helft. Gebrek aan stootkracht in de voorhoede bij Bosnië heeft Argentinië staande gehouden. In deze speelperiode kwam Messi niet aan te pas. Aangezien er niet meer gescoord werd, gingen ploegen bij een 1-0 stand in het voordeel van de Argentijnen de rust in.

Bondscoach Alejandro Sabella moest ingrijpen om een blamage te voorkomen en bracht aan het begin van de tweede speelperiode Fernando Gago en een niet 100 procent fitte Gonzalo Higuain in om het tij te keren. In de 65ste minuut eiste Lionel Messi alle aandacht op. De dribbelaar zette enkele verdedigers voor schut, haalde flink uit vanuit de tweede lijn en gaf de vijandige doelman het nakijken: 2-0. Kort voor tijd kwam Bosnië nog even terug middels een doelpunt van Vedad Ibišević, maar het team miste de kracht om door te drukken naar de gelijkmaker, alzo hield Argentinië stand: 2-1.