starnieuws

Goede deelname Suriname aan halve marathon in St. Laurent

09 Jun 2014, 18:00

Deelnemers uit Suriname aan de halve marathon in St. Laurent.
De atletiek vereniging ASL Maroni van Saint Laurent du Maroni in Frans Guyana, organiseert jaarlijks verschillende lopen waaronder de halve marathon. Zondag was het dan weer zover en verschenen 85 mannen en vrouwen aan de start onder wie vijf die woonachtig zijn in Paramaribo.

De grootse deelname is echter voor de estafette waarbij elk team uit drie deelnemers bestaat en zowel gemixt of uitsluitend uit mannen of vrouwen kan bestaan. 31 teams behaalden de eindstreep voor de markt alwaar er na de uitreiking allerlei lekkere hapjes en drank als ontbijt werden aangeboden.
Juan Pigot kwam als twaalfde overall aan en tevens eerste deelnemer uit Suriname met een tijd van 01:34:25. Regis Bertrand kwam als allereerste binnen in 01:21:27 en bij de vrouwen was dat Virginie Lafoye in 01:42:15.

De organisatie zat vrij goed in elkaar, maar wat zeker vreemd is in vergelijking bij snellopen in Suriname is dat er nergens een toilet te bespeuren was bij de start of finish. De mogelijkheid om je ergens om te kleden was er dus ook niet en zo te zien is dat een normale zaak in ons buurland. Het is ook toegestaan dat een atleet een fietser ter begeleiding heeft. Er waren voldoende waterposten om de 3-4 km maar geen enkele had een gezoet drankje of energiedrank ter beschikking. Gedroogde abrikozen waren wel beschikbaar tegen het einde.

Van Surinaamse zijde deden zes estafette teams mee waarbij STC 1 binnenkwam als eerste van de zes in 02:00:21. STC 4 kwam verrassend als derde dames team binnen na de vaak glooiende wegen gelopen te hebben. Paramaribo 1 eindigde in 02:13:33 in een toch wel warm geworden ochtend met behoorlijke vochtigheid. Het gros van de deelnemers uit Suriname deed voor het eerst mee in Saint Laurent en hopelijk smaakt dat naar meer!

Tanya Frijmersum

Advertentie