starnieuws

Suriprofs renoveren monument vliegramp Zanderij

06 Jun 2014, 12:00
Morgen is het 25 jaar geleden dat de DC8 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) in de buurt van Zanderij is neergestort. De grootste vliegtuigramp van Suriname heeft aan 176 mensen het leven gekost, onder wie de voltallige bemanning van de SLM. Er waren 11 overlevenden.

Onder de slachtoffers waren voetballers van het ‘Kleurrijk Elftal’, achttien Surinaams-Nederlandse professionals die bekend stonden als een talentvolle nieuwe generatie. Ze kwamen naar Suriname om een toernooi te spelen met de voetbalclubs SV Boxel, SV Robinhood en SV Transvaal.

Op de plek waar het toestel een Douglas DC8 Super 62 is neergestort is er tien jaar na de ramp een monument geplaatst. De Suriprofs, een nieuwe generaltie voetballers, voelt zich net als iedere Surinamer verbonden met de nabestaanden van deze ramp. Ze hebben als eerbetoon naar de voetballers van het ‘Kleurrijk Elftal’ en de andere slachtoffers besloten het monument te renoveren. “Hierdoor blijft het een locatie waar met respect kan worden teruggedacht aan zij die daar het leven hebben gelaten,” zeggen ze in een persbericht.

Bij het gerenoveerde monument zal morgen namens de Suriprofs een krans worden gelegd ter nagedachtenis van de gevallenen op 7 juni 1989.

Advertentie