starnieuws

Vrouw veroordeeld voor drugssmokkel

25 Apr 2014, 10:00
Een vrouw, die zo graag haar huis wilde afbouwen, is voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen, door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag, veroordeeld tot twaalf maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek, met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast is haar een geldboete van SRD 750 of een maand hechtenis opgelegd.

De vrouw heeft geprobeerd om 1340 gram cocaïne, verstopt in bolletjes, te smokkelen. Echter viel zij door de mand op de luchthaven, omdat zij heel zenuwachtig deed. Zij legde na haar arrestatie een volmondige bekentenis af. Het Openbaar Ministerie had tegen de veroordeelde twaalf maanden celstraf waarvan een voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 3000, subsidiair drie maanden hechtenis geëist.

Advocaat Hemradj Matawli voerde aan dat zijn cliënt drie minderjarige kinderen heeft die onder haar hoede vallen. De kinderen zijn een, vijf om zeven jaar oud.
Rechter Mettendaf merkte op dat de veroordeelde een partner heeft die de zorg van de kinderen op zich neemt. Daarnaast heeft de vrouw ervoor gekozen om de drugs uit te voeren. De veroordeelde beweerde dat ronselaars haar zover kregen, waardoor zij deze stap heeft gewaagd.


Advertentie