starnieuws

Ramsahai: Alle vier zetels van Commewijne zijn voor NDP

12 Apr 2014, 22:00

Rajiv Ramsahai, voorzitter van de NDP-jongeren Commewijne.
"We gaan voor de eerste, de tweede, de derde en de vierde zetel", riep Rajiv Ramsahai, voorzitter van de NDP-jongeren Commewijne. Zojuist zijn tachtig jongeren geïnstalleerd die de vier ressortbesturen in Commewijne voor de NDP zullen bemensen. Dit gebeurde op een NDP-vergadering op Meerzorg.

Sergio Akiemboto, voorzitter van de NDP-jongeren sprak de jeugdigen toe. Hij hield ze voor dat het een moeilijke strijd wordt. "We weten wat ons te wachten staat. Er staan veel uitdagingen te wachten. We rekenen op u om erdoor te komen." Ramsahai vroeg de aandacht van president Desi Bouterse voor enkele zaken: een bouwkavel voor jongeren, de verwaarloosde bibliotheek aanpakken en het vervallen ziekenhuis opknappen en hergebruiken. De jongeren gaan binnenkort een rapport indienen.

De installatie van de kernen is onderdeel van een lijvig programma. De dag begon met een wandelloop, gevolgd door live optredens. Na de installatie en de speeches zal de opening plaatsvinden van het NDP-partijcentrum. Het centrum, een pand geverfd in paars, staat pal tegenover de dependance van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. "Dit is historisch, omdat NDP eindelijk een huis heeft in Commewijne", merkte Ramsahai op.
"Ik zeg niet zomaar dat wij voor vier zetels gaan." Ramsahai riep de jongeren op om te stemmen voor de NDP "omdat deze regering heeft bewezen zonder ontwikkelingshulp dingen gedaan te krijgen."

René Gompers

Advertentie