starnieuws

Wan Pipel beleeft première in Hongarije

08 Apr 2014, 05:00

Filmmaker Pim de la Parra
De Hongaars-Surinaamse Vriendschapsvereniging die in 2012 is opgericht, heeft besloten via de film Wan Pipel studenten te interesseren voor ons land. Filmmaker Pim de La Parra deelt mee dat de Hongaarse première donderdag plaatsvindt op de Elte Universiteit te Boedapest.

De vriendschapsvereniging is uit liefde voor de Surinaamse cultuur opgericht op initiatief van de student Sabi Fuer, die onder medestudenten van diverse studierichtingen al diegenen wist te verzamelen die nieuwsgierig zijn om nader kennis te maken met land en volk van Suriname.

In Hongarije wordt er door de bevolking maar één taal gesproken. Het spreekt tot de verbeelding van jonge Hongaren dat er een voor hen nog onbekend en uniek land als Suriname bestaat, waar zoveel verschillende etniciteiten en culturen naast en met elkaar samenleven.

De Hongaars-Surinaamse Vriendschapsvereniging wil met de première van Wan Pipel een begin maken met het op de kaart zetten van Suriname in Hongarije, zodat er interculturele contacten kunnen ontstaan tussen de inwoners van deze twee landen.

Advertentie