starnieuws

Artist benadrukt positieve ontwikkelingen inheemse dorpen

02 Apr 2014, 05:00

Assembleelid Lesley Artist
Assembleelid Lesley Artist (Mega Combinatie/NDP) zegt dat het inheemse dorp Bigi Poika door bijzondere omstandigheden enkele dagen zonder elektriciteit zat. Het dorp had gebrek aan diesel. Hij merkt op dat de positie van diverse inheemse dorpen is verbeterd sinds het aantreden van deze regering. Hij reageert op een bericht van de NPS op Starnieuws.


Artist die in Para gekozen is, zegt ruggespraak gehouden te hebben met Sedney Harris, hoofd van Dienst Elektrificatie Voorziening van Natuurlijke Hulpbronnen. Harris heeft aangegeven dat het dorp de afgelopen maand met een sterfgeval te kampen had en daardoor meer diesel heeft verbruikt. Dieselvoorziening vindt plaats door aanlevering van maandstaten. Als een dorp door zijn voorraad heen is, duurt het enkele dagen voordat dit weer aangevuld wordt, legde Harris uit aan Artist.

Positieve ontwikkelingen
Op Bigi Poika komt er een nieuwe elektriciteitscentrale. De oude voldoet niet meer, bovendien is deze strategisch niet op de juiste plek. In overleg met de kapitein is inmiddels een ideale plek gekozen. Boswec N.V. die de centrale zal plaatsen, hoopt spoedig met de werkzaamheden te beginnen.

Artist vraagt ook aandacht voor de positieve ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in en rondom diverse inheemse dorpen vanwege de regering. Hij brengt in herinnering dat de weg naar Bigi Poika tijdens de vorige regering diverse malen gebarricadeerd was geweest vanwege de barre omstandigheden. Nu is de infrastructuur naar en van diverse inheemse- en marrondorpen behoorlijk verbeterd, stelt het assembleelid. Voor wat Bigi Poika betreft heeft er renovatie- en uitbreiding van de basisschool plaatsgevonden, leerkrachten die zijn uitgezonden beschikken weer over een degelijk onderkomen in het dorp en het allerbelangrijkste is de complete drinkwaterinstallatie die laatst is geplaatst. Artist deelt mee dat hij bezig is met structurele oplossingen voor diverse inheemse dorpen. "Houdt u de berichtgevingen de komende maanden heel goed in de gaten", merkt de politicus op.

Advertentie