starnieuws

Kwaliteit boven Kwantiteit!

30 Sep, 16:26
Bij de afsluiting van de september maand hebben we allen gezamenlijk de ontwikkelingen binnen de Surinaamse politiek gezien.  Voordat ik dieper inga op deze ontwikkelingen, is het van belang te benadrukken wat er op het spel staat. Op het spel staat de laatste kans die Suriname heeft om een hoopvolle toekomst te bieden aan de generaties die moeten komen. 

Op het spel staat de Oil & Gass toekomst: Komt het in handen van FRIENDS AND FAMILY, onkundigen, of  daadwerkelijk het volk van Suriname ten goede komt. Bij het kiezen van slechte leiders voelen wij het allemaal, immers dat is onze huidige realiteit, slechte leiders staan niet losgekoppeld van een slechte toekomst. Op het spel staat een verbetering of drastische verdere verslechtering van het onderwijssysteem tezamen met onze gezondheidszorg. Propaganda materiaal zoals petten, truien en vlaggen is slechts leuk maar van generlei  waarde voor uw toekomst.

Beweging 1
De verschuiving van  Nieuw Suriname,  groep Djojo, PDO, Nieuwe Stijl KTPI… heeft na grondige analyse veel van opportunisme. Integere leiderschap zou zich nooit kunnen vereenzelvigen/over het hoofd kunnen zien het Sabaku Project, de mishandeling van de journalist of het plaatsen van een handgranaat. (Ernstige schending van de persvrijheid) Of FRIENDS OF FAMILY BELEID.

Beweging 2
De burgemeester van New York City is aangeklaagd vanwege het feit dat  mogelijke duistere figuren zijn campagne hebben gesponsord. Wie sponsort de politieke campagnes in Suriname?  Wie pompt zwart geld in de partijen? Waarom is dit nog geoorloofd? Wie betaalt die bepaald! De belangen van de betaler zullen zoals altijd hoger staan dan de belangen het volk.
Artikel 94,artikel 95 en artikel 96 van de grondwet zijn nog steeds van kracht maar helaas, ja echt helaas! Een vraag die onbeantwoord is: hoeveel geld van het aangehouden hoofdbestuurslid is gesluisd in de campagne?

Beweging 3

De zogenaamde politieke influencers, ghetto lLeiders/ moeders zijn elementen die kritisch bekeken  meer imagoschade brengen voor de partijen die ze huisvesten. Geweldsuitspattingen, liederlijke taal is wat men de jeugd keer op keer aanbiedt. De mensen missen het vermogen te begrijpen dat van de ghetto zijn en gGhetto gedrag sluizen in de politiek niet samen gaan.

De bauxiet periode is reeds voorbij, de goud ordening, een symbolisch begrip welke  symbolisch is gebleven. De hout sector? Suriname moet het na 25 mei hebben van beleid en leiderschap met een  visie voor de toekomst bestemd voor ons allemaal en niet een selecte elite groep.

Ik sluit af met het volgende. Inderdaad tellen alle stemmen  Maar voert u politiek ten koste van alles? Bent u bij de politiek voering ten koste van alles instaat de integriteit te bewaren?

Rashly Resida

Advertentie

Monday 30 September
Sunday 29 September
Saturday 28 September