starnieuws

Gebouwen SoZaVo aan de Waterkant gerenoveerd

18 Dec, 22:40

De monumentale gebouwen no 30 en 32 van SoZaVo aan de Waterkant zijn gerenoveerd. De eerste oplevering vond maandag plaats.
De gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) aan de Waterkant no 30 en 32 zijn gerenoveerd. Ze verkeerden in een deplorabele staat. Maandag vond de eerste oplevering van de vernieuwde panden plaats.

De gebouwen maken deel uit van het Paramaribo Rehabilitation Program (PURP). Projectmanager Natasja Deul zegt dat er langer dan een jaar is gewerkt aan de renovatie van de gebouwen. De werkzaamheden waren initieel gepland voor 18 maanden, maar hebben uiteindelijk 2 jaar in beslag genomen. De gerenoveerde gebouwen zullen dienen als kantoorruimte voor het ministerie van SoZaVo en zullen onderdak bieden aan verschillende afdelingen en directies binnen het ministerie. 

De panden zullen na de technische oplevering, klaargemaakt worden voor de officiële opening. Het ministerie kijkt ernaar uit om zijn intrek te nemen en zo de dienstverlening te verbeteren en moderniseren. De begane grond van pand 32 is bestemd voor commerciële doeleinden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De gebouwen dienen niet alleen als modern kantoor voor het ministerie, maar dragen ook bij aan de algemene opwaardering en heropleving van Paramaribo. PURP zet zich in om onze historische binnenstad weer leven in te blazen. De officiële opening vindt volgend jaar plaats. Hierbij zal de voltooiing van dit belangrijk project gevierd worden en de nieuwe faciliteiten zullen worden getoond aan betrokkenen en het publiek.
Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April