starnieuws

Scheur coalitie een feit; NPS per direct uit samenwerking

15 Feb 2023, 11:58
NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zojuist op een persconferentie meegedeeld dat vanaf vandaag de groene partij met haar 3 zetels geen deel meer is van de coalitie. De huidige constellatie biedt geen ruimte aan de NPS om zich te kunnen geven aan de invulling van zaken die belangrijk zijn voor dit land. De NPS kan geen wezenlijke bijdrage leveren en invloed hebben op het beleid.

De ministers Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu hebben de instructie gekregen om hun portefeuille ter beschikking te stellen aan president Chan Santokhi. Dit besluit is genomen door de structuren van de partij. Sinds het congres van 30 oktober afgelopen jaar is het beleid niet omgebogen. Er is geen enkele andere mogelijkheid.

Rusland heeft intussen de president tevens VHP-voorzitter op de hoogte gesteld van het besluit van de NPS. Er zal een afbouw worden afgesproken van de samenwerking, waarbij het duidelijk is dat de NPS geen deel meer uitmaakt van de coalitie. De NPS is vaak niet betrokken geweest bij besluiten die genomen worden door de regering. Veel zaken worden besloten door de president en vicepresident, zonder de coalitietop te raadplegen. In de komende twee jaar verwacht de NPS niet dat de situatie zal veranderen. De coalitie met VHP, ABOP/PL heeft nu 30 zetels. De NPS gaat als een zelfstandige fractie verder in De Nationale Assemblee.

De NPS zal in haar opstelling het belang van het volk voorop stellen. Er zal oppositie gevoerd worden, maar waar zaken het belang van het volk dienen, zullen die worden ondersteund. Wat niet in belang van het volk is, zal worden bekritiseerd. "Wij zullen ons als verantwoorde DNA-leden opstellen", benadrukte Rusland.
Advertentie

Saturday 13 July
Friday 12 July
Thursday 11 July