starnieuws

RBN begint in september met uitzendingen in Nederland

23 Aug 2018, 05:24
Eind september start Rapar Broadcasting Network (RBN) in Nederland met regionale uitzendingen. Faried Pierkhan, directeur van RBN, heeft een partnerschap gesloten met 070TV onder leiding van Joey Koeijvoets. 070TV is te ontvangen via kanaal 44 van Ziggo in de regio Haaglanden in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetemeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Ze heeft een bereik van 1,2 miljoen televisiekijkers.

Pierkhan zegt in gesprek met Starnieuws dat het om een uniek project gaat. Na de opgedane ervaring wordt de samenwerking uitgebreid naar meer steden. Met de uitzending in Nederland is aan extra kosten maandelijks 6000 euro gemoeid. RBN staat ook open voor lokale mensen/organisaties om hun producten op te nemen in de inhoud die in Nederland wordt uitgezonden. Door-de-weeks wordt één uur uitgezonden en in het weekend twee uren per dag. Binnen drie tot vier maanden verwacht Pierkhan minimaal twee uren per dag uit te zenden.

RBN krijgt dagelijks exclusief een uur zendtijd ter beschikking voor haar programma's uit Suriname. Indien nodig kan een extra uur ingevuld worden bij meer content aanbod. RBN hoopt met dit partnerschap twee landen te kunnen verbinden en Suriname dichterbij te brengen bij de diaspora woonachtig in Nederland.

De Surinaamse programma's Muliti Kulti, Halaat (situatie), De Poli, De Jure, RBN's Hitparade, Kal Aaj Aur Kal, en nog negen andere producties zullen te zien zijn in Nederland. De testuitzendingen zullen de komende dagen gedaan worden en aan de hand daarvan zal een startdatum bepaald worden.

Het is voor het eerst dat een Surinaamse televisie omroep zeven dagen per week zal uitzenden in Nederland. Hoewel de start regionaal is in Nederland, zal aan de hand van de wederzijdse ervaringen uitgebreid worden naar de overige grote steden in Nederland z.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. 070TV zal zich inzetten om ook de aansluiting te maken via KPN TV. 070TV zal ook zorg dragen voor het aanleveren van programma’s over de diaspora in Nederland aan RBN. De volledige regie van de uitzendingen via 070 zal RBN Suriname verzorgen. De details wederzijds worden de komende dagen uitgewerkt, zodat de Nederlandse kijker ook verrijkt kan worden met de programma’s van Suriname. Indien nodig zal ook de kwaliteit van de programma's worden verbeterd, zegt Pierkhan.

RBN is de overkoepeling van: RP The hot one (89.7FM), RP/Acme (91.3FM),The Beat (92.1FM), Acme Nickerie (103.5FM), RBNTV (5.1), AlphaTV (5.2), Dagblad Suriname, GreenDot digitale pay TV.

Advertentie