starnieuws

Yellow sluit succesvolle trip Curaçao af

20 Mar 2016, 15:33
Yellow Birds heeft alle drie wedstrijden op Curaçao gewonnen. Na de 86-77 winst donderdag op Montaña Spartans 86-77 en de 56-43 zege vrijdag op Spartacus, speelde Yellow Birds op zaterdag tegen een selectie van Curaçao. Ook het samengestelde team moest zijn meerdere erkennen in Yellow Birds. Na een 42-27 voorsprong bij de rust wonnen de gele vogels met 79-55.

Gastspeler Jason Fisher en Roché Durfort gaven de Antillianen handenvol werk met hun snelheid. Het duo nam de helft van de productie van Yellow Birds voor zijn rekening: Fisher 25 punten en Durfort vijftien. Starting guard Donneghy Simson liep na iets meer dan een minuut te hebben gespeeld in de vierde quarter een snee boven zijn oog op. Hij werd per ongeluk geraakt door een elleboog van teamgenoot Anfernee Dongo. Simson werd behandeld door de meegereisde Saskia Karg, maar werd uit voorzorg niet meer ingezet, meldt Yellow Birds.

In de voorwedstrijd kwam Yellow Birds bij de vrouwen uit tegen Spartacus. Net als de wedstrijd van vrijdag zaten twee dames van Yellow Birds bij Spartacus en één van Spartacus bij Yellow Birds. De gele vogels die voor de Antilliaanse club uitkwamen waren Lydia Tolud en Ketura Neede. Nethy van Spartacus speelde mee met Yellow Birds.
Na tussenscores van 18-6 (einde eerste quarter), 32-15 (rust) en 44-26 (einde derde quarter) behaalde Yellow Birds een 62-36 overwinning.

Onna Fang, die vrijdag zonder punten eindigde, scoorde zaterdag vijftien punten inclusief drie three-pointers. Ook Abigail de Rijp (12), Chayenne Naarden (12), Zephanya Zeefuik (11) en captain Naomi Feller (10) scoorden in dubbele cijfers.

Yellow Birds blikt terug op een succesvolle trip. De basketballers keren vandaag terug naar Suriname.