starnieuws

Assembleelid Sabajo dringt aan op oplossing issues Albina

10 Sep, 02:53

Assembleelid Claudie Sabajo bij de opgeworpen barricade gisteren. Zij benadrukt dat het niet om een politieke actie gaat, maar om noden waarmee Albina te maken heeft.
Assembleelid Claudie Sabajo (NDP) vindt het jammer dat er geen oplossing is gekomen in de problemen waarmee Albina te kampen heeft. Velen hadden gehoopt dat er een oplossing zou worden bereikt gisteren, nadat honderden jongeren de Oost-Westverbinding hadden gebarricadeerd bij het Marwina Ziekenhuis. De bewoners vroegen aandacht voor onder andere de haast dagelijkse stroomuitval en het waterprobleem. Sabajo zegt in gesprek met Starnieuws dat ze geschokt is over de wijze waarop vicepresident Ronnie Brunswijk zich heeft opgesteld.

De mensen hadden juist verwacht dat door dialoog het probleem serieus zou worden aangepakt. Er was gisteren weer sprake van stroomuitval, terwijl de machine van de Energie Bedrijven Suriname vrijdag nog was gerepareerd. Sabajo keurt de barricade niet goed, maar de mensen vroegen hiermee serieuze aandacht voor het probleem. Veel mensen zitten met defecte apparaten door de frequente stroomuitval. Vlees en vis, ook van supermarkten bederven. Veel kleine ondernemers en hosselaars lijden schade. Het is ook gevaarlijk voor de gezondheid dat spullen in de koelkasten bederven wanneer de stroom gemiddeld vijf uur per dag uitvalt.


Ook de waterdruk en de kwaliteit van het water laat veel te wensen over. Het komt vaak voor dat er urenlang geen water is. De mensen krijgen geen gehoor bij lokale autoriteiten. Nadat de weg ruim 14 uur gebarricadeerd was is de vicepresident ter plekke gekomen. De gemoederen waren al behoorlijk verhit. Sabajo merkt op dat de vicepresident niet tactisch is omgegaan met het probleem en hij zich boos heeft gemaakt toen de massa duidelijk liet blijken niet tevreden te zijn, want gehoopt was op een concrete oplossing.

Brunswijk stelde voor om met een kleine groep verder te praten met de betrokken autoriteiten. Er kwam 'boe-geroep' omdat vooral de jongeren gelijk een concrete oplossing wilden. Sabajo vindt het jammer dat de vicepresident jongeren betitelde als 'junkie' en 'smokoman'. Zij hoopt dat de regering de kwesties die spelen serieus neemt en komt tot een oplossing via dialoog. Het Assembleelid benadrukt dat de doorsnee van de bevolking van Albina heeft deelgenomen aan de actie, die geen politiek karakter had.

Advertentie