starnieuws

Carrière Luis Suarez bij Uruguay eindigt met gelijkspel tegen Paraguay

09 Sep, 23:14

De 37-jarige Luis Suarez was heel emotioneel bij de aankondiging van het einde van zijn carrière bij het nationaal team van Uruguay. (Getty Images)
De 17-jarige carrière van Luis Suarez bij Uruguay kwam ten einde toen ze in een Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel werden gehouden tegen Paraguay. Suarez (37) kondigde maandag aan dat hij stopt met interlandverplichtingen.

Hij eindigt als Uruguay's topscorer aller tijden met 69 doelpunten in 143 optredens sinds zijn debuut tegen Colombia in februari 2007.

Suarez en zijn familie verzamelden zich op het veld voor de aftrap voor een ceremonie voorafgaand aan de wedstrijd, inclusief eerbetonen van fans en een videoboodschap van de Argentijnse legende en Inter Miami-teamgenoot Lionel Messi.

"Uruguay is groter dan welke speler dan ook. Vanaf morgen ben ik ook een fan", vertelde hij het publiek.

"Ik heb hierover nagedacht en dit geanalyseerd. Ik geloof dat dit het juiste moment is", zei Suarez bij de aankondiging van zijn pensioen bij Uruguay.

"Ik wil ontspannen zijn als ik mijn laatste wedstrijd met het nationale team speel. Ik zal net zo enthousiast zijn om te spelen als ik was in 2007 toen ik voor het eerst voor mijn nationale team speelde."

"Die 19-jarige jongen is nu een ervaren speler, een oudere speler - hoe je het ook wilt noemen - met een ongelooflijke geschiedenis met het nationale team, die zijn leven zal geven voor het team."

Suarez speelde in negen grote internationale toernooien voor Uruguay.

Hij werd van het veld gestuurd in de kwartfinale van het WK 2010 toen hij in de laatste minuut van de verlenging een bal op de lijn gooide om te voorkomen dat Ghana doorging naar de halve finales.

Ex-Sunderland-spits Asamoah Gyan miste de daaropvolgende strafschop en Uruguay won de daaropvolgende strafschoppenserie om voor het eerst in 40 jaar de halve finales van het WK te bereiken.

In 2011 leidde Suarez Uruguay naar de overwinning in de Copa America in Argentinië, waar hij met vier doelpunten de tweede topscorer van het toernooi werd.

Op het WK 2014 scoorde hij twee keer om Uruguay te helpen Engeland te verslaan in de groepsfase, maar hij miste de knock-outfase nadat hij een schorsing van vier maanden kreeg voor het bijten van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in de laatste groepswedstrijd van zijn team.

Suarez kreeg ook een internationale schorsing van negen wedstrijden en miste de Copa America van 2015.

"We hebben moeilijke momenten gehad. Er waren er veel", zei Suarez tijdens zijn persconferentie over zijn afscheid. "Persoonlijk was het erger voor mij na mijn enorme fout in 2014. Maar er is niets dat ik zou verwijten."

Suarez zou verder spelen op de WK's van 2018 en 2022, terwijl hij in vijf edities van de Copa America verscheen.

Advertentie