starnieuws

Column: Sama bali boeeeeee

10 Sep, 00:59

Woedende en teleurgestelde jongeren van Albina hebben korte metten gemaakt met de geel-zwarte vlaggen aan de elektriciteitsmasten van Albina.
Hee, un denki mi na wan f**king vriendje no! Vieze president, koning Bigi Bravo, was boooooos, verhit, kwaad en spuugde een taal uit die het instituut van de vicepresident van de republiek Suriname onwaardig is. Hij moet in het openbaar zijn mond met zeep gaan schrobben als er schoon water komt uit de kranen van Albina, de gammele poort naar welvarend Europa. Bigi Bravo vroeg in Albina bij de barricade respect van zijn verhitte, dorstige en hongerige en ongewassen gehoor, maar gaf zelf ook geen goed voorbeeld als 'koning van Marowijne'. 

De tweede man van het land kon het niet verkroppen dat mensen die 14 uur de weg gebarricadeerd hadden niet gingen juichen na zijn toespraak. De mensen hebben al maanden te kampen met dagelijkse stroomuitval en wilden daar nu eindelijk een oplossing voor hebben. Alle andere wegen hadden tot nu toe niet geholpen. De koning die vergezeld was door de queen of East dacht dat iedereen voor hem zou buigen. In de brandende zon, na een broko dey, wilden de honderden mensen - van wie een deel ook uit de gelederen van ABOP kwam - niet met loze beloften naar huis worden gestuurd als onmondige kinderen.

Een boe-geroep komt vaak voor als mensen het niet eens zijn met de mededelingen die worden gedaan. Meteen plakte de beledigde politicus eraan dat het een paar junkie's zijn die hem hebben uitgejouwd. Hij kon het niet hebben dat hij als macho man gezichtsverlies heeft geleden. Hij zette zijn dreiging dat hij in zijn wagen zou wegrijden in daden om, nadat hij de opdracht gegeven had aan de zwaar bewapende politie en militairen om de barricaden te verwijderen. Met zijn lange stoet reed hij richting het centrum van Albina.

Nadat alle gevaar geweken was, verscheen ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en waarnemer op Natuurlijke Hulpbronnen op het toneel. Hij ging recht op zijn doel af en tegen journalist bij DTV Express, 'geen commentaar!' roepend. Hij moet eerst afstemmen met de commandant vóór hij wie dan ook te woord staat. Hij heeft zeker de live niet gezien op DTV en SUN Web TV. En de wereldbekende artiest in Albina, Kadensi, met wie hij nog een avond daarvoor een video call had over de barricade, heeft hij niet herkend.

Nog een minister heeft zijn visitekaartje afgegeven over hoe hij denkt over journalisten en journalistiek. De EBS heeft volgens rapportage aan de minister vrijdag een nieuwe machine geïnstalleerd. De mensen van Albina hebben toch weer met stroomuitval te maken gehad. Toen de ster van DTV hem zei dat de stroom weer uitgevallen was, gaf de bewindsman een kijkje in hart. "U bent journalist, waarom moet ik u geloven", zei Amoksi. Gelukkig was Jerrel niet verhit en hij bleef kalm. A no bali 'boooooeeee' maar zei 'waarom moet ik u geloven... Gelijk had hij, want er is geen nieuwe machine geïnstalleerd, maar de defecte is 'gerepareerd'. En de geel-zwarte vlaggen die niet meer aan de EBS-masten wapperen maar de straten en bermen van Albina afstoffen, zijn stille getuigen van geloof in 100K plus en presidentschap van de koning in 2025...

Nita Ramcharan

Advertentie