starnieuws

Vp woedend door 'boe geroep' bij barricade; weg opengesteld

09 Sep, 15:01

Verhitte jongeren hebben autowrakken in brand gestoken nadat er geen oplossing werd gebracht door vicepresident Ronnie Brunswijk. Zij wilden een concreet antwoord.
Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is uit zijn slof geschoten nadat enkele jongeren 'boe' riepen vanmiddag bij de barricade in Albina. "Ik ben geen vriendje", schreeuwde hij. De mensen die 14 uur de Oost-Westverbinding bij Marwina Ziekenhuis hadden gebarricadeerd, wilden een oplossing. Zij raakten teleurgesteld toen Brunswijk hen zei dat de EBS en SWM met een groep zou praten om te kijken naar een oplossing. Hij kon niet garanderen dat er een oplossing zou komen, omdat hij van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen heeft begrepen dat er geen geld is.

Brunswijk gaf de opdracht om de barricaden te verwijderen. Zwaar bewapende politieagenten, waaronder de Mobiele Eenheid, en militairen waren ter plekke. Ook de brandweer was er omdat een autowrak in brand was gestoken. Er zijn ook enkele waarschuwingsschoten gelost. De vp zei dat hij in geen geval zal accepteren dat de weg wordt gebarricadeerd. Hij wil geen enkele ordeverstoring. De uit de hand gelopen actie werd live uitgezonden door DTV Express en Sun Web TV.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tevens ad interim Natuurlijke Hulpbronnen, kwam ter plekke aan nadat de barricade in opdracht van de vp was opgeheven. Hij deelde mee dat de EBS generator vrijdag is gerepareerd, dus zou het probleem zijn opgelost. Hierop zei Jerrel Harderwijk van DTV dat de stroom toch weer is uitgevallen. Amoksi merkte op dat hij die rapportage niet heeft gekregen. Toen de journalist herhaalde dat de mensen hebben aangegeven dat de stroom weer is uitgevallen, beet de minister hem toe: "Waarom zou ik u geloven. U bent journalist".



De protesterende jongeren zijn zeer teleurgesteld over de afloop van de actie. In de brandende zon hebben ze uren gestaan en wilden een oplossing bereiken. Maandenlang speelt het probleem van stroomuitval en geen water uit de kraan. Alle klachten hebben niet geholpen. Uiteindelijk is besloten de weg te barricaderen vanaf middernacht. Honderden mensen hebben meegedaan aan de actie. Een van de trekkers, de artiest Kadensi, is zeer teleurgesteld met de afloop van de actie. Hij had verwacht dat er eindelijk een oplossing zou komen. De mensen waren verhit toen bleek dat er nog geen oplossing was. Hij vindt het jammer dat er 'boe' is geroepen, maar dat komt door de situatie om in een grote massa het woord te voeren. De meeste mensen reageerden verbitterd.

Advertentie