starnieuws

Bewoners Albina willen oplossing; weg blijft gebarricadeerd

09 Sep, 08:10

Bewoners van Albina zijn de situatie zat. Ze houden sinds middernacht de weg gebarricadeerd. De actie wordt pas opgeheven als er een oplossing komt.


De situatie in Albina is gespannen. Honderden mensen hebben de Oost-Westverbinding nabij het Marwina Ziekenhuis gebarricadeerd sinds middernacht. Er staat een lange file van mensen die naar het centrum van Albina en Frans-Guyana willen. Zij kunnen niet verder. Ook personen die aan het werk moeten, zijn gestrand. Ook mensen vanuit Albina kunnen niet naar de stad.

De mensen zijn vastberaden. Zolang er geen oplossing komt, zal de barricade niet opgeheven worden. Albina heeft te kampen met veel problemen. De afgelopen maanden valt de stroom dagelijks uit. Ook het water is een groot probleem. Er is geen zicht op een oplossing, ondanks de vele klachten.

Als er geen harde toezegging komt van de regering, zullen de barricaden niet worden opgeheven, geven de mensen aan. Er is veel begrip voor de actie van de bewoners, want de situatie is niet houdbaar. Het wachten is op de komst van een regeringsfunctionaris die oplossingen kan garanderen. De mensen willen vicepresident Ronnie Brunswijk zien.

Advertentie