starnieuws

NPS verwelkomt ruim 70 nieuwe leden met instapcursus

09 Sep, 07:36

NPS heeft ruim 70 jongeren verwelkomd als lid. Zij hebben in het weekend een instapcursus gekregen. Dit is de eerste stap in het integratieproces. (Foto: NPS)
Tijdens een instapcursus afgelopen weekend zijn ruim 70 jongeren ingewijd in de geschiedenis, de visie, missie en kernwaarden van de NPS. In haar openingswoord ging Virginia Asin-Oostburg, voorzitter van het Scholingsinstituut,  in op het belang van de instapcursus. Dit is een eerste stap is in het proces van integratie van nieuwe leden in de partij. Nieuwe leden worden opgenomen in een groter geheel, en netwerken van de partij worden uitgebreid met die van de nieuwe leden.

Om deze personen bekend te maken met de partij en de verschillende functies binnen het politieke bestel, heeft het Scholingsinstituut een programma in elkaar gezet. Naast de historie en doelstellingen van de partij is ook aandacht besteed aan media en informatie, het belang van ondernemerschap, verantwoordelijkheden en valkuilen in publieke functies. De groep is afkomstig vanuit verschillende gebieden binnen Paramaribo en andere districten. Zij hebben te kennen gegeven de partij te willen ondersteunen in het politieke werk, meldt de NPS.

De presentaties werden gedaan door oud Assembleeleden, gewezen ministers, directeuren en vertegenwoordigers van partijorganen. De rode draad van de cursus was om de nieuwe leden voor te bereiden op het politieke werk en hen ervan bewust te maken dat zij ten alle tijde de partij op waardige en deskundige wijze dienen uit te dragen.

Aan het eind van de cursus kregen alle participanten uit handen van NPS voorzitter Gregory Rusland, een verklaring van deelname uitgereikt. Hij verwelkomde hen en benadrukte dat de NPS gestoeld is op de principes van “diversiteit en inclusie” van alle burgers binnen onze samenleving. Eenieder die een positieve bijdrage wenst te leveren aan de ontwikkeling van Suriname is welkom in de partij. Rusland merkte op dat het belangrijk is dat mensen die zich aansluiten bij de NPS, mee moeten kunnen doen in de partij, en dat het daarom nodig is dat zij goede kennis hebben van de partij. Het doorlopen van deze instapcursus was de eerste stap. Hij riep de nieuwe leden op hun schouders onder het werk van de partij te zetten op de Nieuwe Weg – A Nyun Pasi!

Advertentie