starnieuws

Vergunning Chotelal voor medisch centrum wordt ingetrokken

29 Jul, 11:33

Handtekening van ex-minister Antoine Elias. De vergunning is op 23 juni 2020 verstrekt.
Ondernemer Bisnoepersad Chotelal kreeg op de valreep van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, toestemming voor het opzetten en exploitatie van een multidisciplinair medisch centrum aan de Bachoeweg, zijstraat van de Hendrikstraat. De vergunning is verstrekt op 23 juni vorig jaar, terwijl op 16 juli de regering-Santokhi zou aantreden. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de vergunning onrechtmatig is verstrekt. Deze zal worden ingetrokken.

Ramadhin merkt op dat de procedures niet zijn gevolgd. "Het ministerie mag geen vergunningen verstrekken aan rechtspersonen, noch minder aan niet-medici" stelt Ramadhin. Het gezondheidscentrum zal multidisciplinaire, reguliere én preventieve medische diensten verlenen. De bewindsman is juist bezig in samenspraak met de Vereniging van Medici in Suriname de sector te orderen.

Het medisch centrum van Chotelal heeft onder meer ten doel te dienen als gezondheidscentrum voor de gemeenschap waar Medisch Centrum Chobis Suriname NV deel van uitmaakt. De dienstverlening zou onder meer bestaan uit een huisartsenpraktijk, apotheek, tandartsenpraktijk, laboratorium, diëtetiek, psychotherapie, fysiotherapie en overige poliklinische diensten.

Binnen zes maanden moest Chotelal voldoen aan de gestelde voorwaarden. De zes maanden zijn intussen verstreken, zegt minister Ramadhin. Aan de voorwaarden zijn ook niet voldaan. Het ministerie heeft als beleid om geen vergunningen te verstrekken aan rechtspersonen, maar alleen aan natuurlijke personen.

Advertentie