starnieuws

Recensie: In de ban van de bosgeest; Ontmoetingen met Panaike

04 Mar 2021, 09:10
Vanaf het moment waarop enkele mannen die bezig zijn met bosverkenningen Panaike, de bosgeest, ontmoet hebben is de hele bosploeg in beroering. Panaikes aanraking betovert namelijk mensen en zij die met de betoverde mensen in contact komen. Ook de lezer wordt gevangen in Panaikes “betovering” waarin de bosploeg komt te verkeren.  

Het boek overbrugt twee belangrijke perioden in de geschiedenis van Suriname: de tijd toen het land nog niet verscheurd was als gevolg van de binnenlandse oorlog en de periode erna. De ‘betovering’ tussen de mannen blijft voortbestaan ondanks alle drastische wijzigingen in hun omstandigheden mede als gevolg van de binnenlandse oorlog. 

De levendige beschrijving van de belevenissen van de bosploeg maken het geheel goed invoelbaar. Het verhaal is daarnaast voor hen die het binnenland van Suriname ooit bezocht hebben een nostalgische reis en zo een bron van ontspanning. De omgang van de mannen laat zien hoe bijeenkomsten met slechts leden van dezelfde sekse versterkend kunnen werken. In de ban van de bosgeest; Ontmoetingen met Panaike, in enkele woorden: indringend en meeslepend. Zeer zeker een aanrader!

Monique Veira

Boekgegevens: 
Titel: In de ban van de bosgeest; Ontmoetingen met Panaike
Auteur: Deryck J.H. Ferrier. 
ISBN 978 99914 57 40 6, 
bestellingen via: sylvakoemar@gmail.com 

Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August