starnieuws

Franse humanitaire operatie voor inheemse Surinamers

11 Jul 2020, 04:11

De goederen bestemd voor Kwamalasamutu in Zuid-Suriname worden ingeladen.
Frankrijk heeft 280 hulppakketten van in totaal zo'n 4.000 kg voedsel en basisgoederen gedoneerd aan de inheemse dorpen in het Surinaamse binnenland die ernstig zijn getroffen door Covid-19, overstromingen en isolatie. De eerste pakketten zijn vrijdag 10 juli met het vliegtuig gebracht naar Kwamalasamutu.

De Fransen hebben het budget dat was toegewezen aan de viering van 14 juli, gebruikt voor de financiering van deze humanitaire operatie. Dit jaar zal de Franse ambassade geen receptie en feestontvangst hebben om de Onafhankelijkheidsdag te herdenken vanwege de Covid-19-situatie in Suriname. "Elk jaar herinnert de Franse nationale viering van 14 juli ons aan de waarden die onze Republiek leiden: vrijheid, gelijkheid en broederschap."

Frankrijk wil ter ere van broederschap en vriendschap tussen hem en zijn Surinaamse buren, een gebaar maken in de vorm van de humanitaire operatie. Het Amazon Conservation Team helpt de Fransen bij de uitvoering van deze operatie. "Het is in deze moeilijke tijden van een wereldwijde pandemie dat solidariteit en wederzijdse hulp nodig zijn," zegt de Franse ambassade in een verklaring.

Advertentie

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March