starnieuws

OM blijft bij strafeis van twaalf jaar tegen vader

07 Oct 2014, 02:00
Het Openbaar Ministerie (OM) blijft bij zijn strafeis van twaalf jaar tegen L.C. die zijn dochter, toen dertien jaar, tot twee keren toe heeft bezwangerd. De verdachte is vader van het slachtoffer en ook vader van haar kinderen. Volgens het OM is dit een trauma voor de kinderen die hun grootvader ook als hun vader moeten zien.

Advocaat Harold Belfor voerde op de rechtszitting maandag aan dat er geen sprake is van verkrachting. Volgens LC zat zijn dochter naar een pornofilm te kijken en hij kwam toen in de verleiding om seks met haar te bedrijven. De verdachte bekende de seksuele handelingen, maar vond dat zijn dochter hem verleid had. Het slachtoffer ontkende de aantijgingen. De seksuele handelingen zijn tussen 2011 en 2013 gepleegd. Inmiddels heeft het meisje al twee kinderen van haar vader. Het tweede kind is afgestaan aan een kindertehuis. Het eerste kind is meegenomen naar Guyana.

Politie ingeschakeld
Op een eerdere rechtszitting verklaarde een buurvrouw dat zij het slachtoffer kende toen het kind nog twaalf jaar oud was. Toen zij de eerste keer merkte dat het meisje zwanger was, wist zij nog niet dat de vader de verwekker van het kind was. Na een poosje verhuisde de buurvrouw, maar haar jongere zus merkte op dat het slachtoffer weer zwanger was. Dit, terwijl er geen jongens daar over de vloer kwamen. Nadat de vrouw verhuisd was, belde het slachtoffer haar op om te vertellen dat zij niet meer bij haar vader wilde inwonen. Zij trok bij de buurvrouw in. Toen bleek dat zij zwanger was. Het meisje vertelde dat haar vader haar seksueel misbruikte en dat zij zwanger van hem was. De vrouw schakelde hierop de politie in.

Het slachtoffer verklaarde dat zij van Guyana naar Suriname kwam en woonde bij haar vader in. Het pand had slechts een slaapkamer, dus sliep haar vader in een hangmat en zij in de kamer. Een keer kwam de vader dronken thuis en verkrachtte haar toen. Hij bedreigde haar om niemand erover te vertellen, omdat ze vermoord zou worden. Na enkele maanden ontdekte ze dat ze zwanger was van haar vader. Haar vader verhuisde, omdat hij bang was dat buren erachter zouden komen dat hij de verwekker van het kind was. Nadat het kindje geboren was, kwam de vader terug. Hij bedreigde het slachtoffer dat indien ze geen seks met hem zou hebben, er geen eten voor de baby gekocht zou worden. Ook werd zij mishandeld door haar vader. Op 16 oktober zal deze zaak verder behandeld worden.

Advertentie