starnieuws

Brunswijk: Groei ABOP in Brokopondo is onvoorstelbaar

22 May 2014, 11:00

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk installeert kernen in Brokopondo.
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zegt dat de groei van de partij in Brokopondo 'onvoorstelbaar is'. Woensdag zijn negentien kernen geïnstalleerd te Akoina Kondre, langs de weg naar Afobakka. "We gaan ze een lesje leren. We gaan ze leren dat politiek een business is die wij ook weten te runnen. Nu is het tijd en we zien het als de kans om in 2015 ware business te doen", zei Brunswijk.

De politicus daagt iedereen uit om ABOP te evenaren na 24 mei. Op die dag wordt er een massameeting gehouden in het Suriname stadion. "Het gaat om een ware krachtmeting", geeft Brunswijk een schot voor de boeg. Van heinde en verre zal de achterban naar Paramaribo komen. Ook Brokopondo is van de partij.

Brunswijk liet de ontwikkeling van Suriname in de afgelopen decennia de revue passeren. Hij stond stil bij de terugkeer van democratie in Suriname. Ook gaf hij de ongelijke welvaart onder de Surinamers aan. Vooral de ontwikkeling in het binnenland kan maar niet goed op gang kan komen volgens de politicus. "Om ontwikkeling te brengen moet je in de regering zitten. De achterstand was groot maar als A Combinatie hebben we vanaf 2005 aan de weg getimmerd. Een van de resultaten is de asfaltering van de weg naar Afobakka en Atjoni en het brengen van landelijke telefonie. Het is tijd volgens Brunswijk om de ontwikkeling voornamelijk van de achtergestelde gebieden ter hand te nemen. "2015 is de tijd hiervoor en met de ABOP aan het stuur".

Advertentie