starnieuws

Atompai kiest voor de politiek en stapt uit politiedienst

09 Jun, 00:00

Poetini Atompai zal het Korps Politie Suriname vaarwel zeggen. Hij wil via de politiek doelen realiseren. (Foto: René Gompers)
Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), is bezig met zijn exit-regeling uit de politiedienst. Hij is toegetreden tot de NPS en wil via de politiek de problemen waarmee het korps worstelt, oplossen. Atompai zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij tijdens de campagne voor bestuursverkiezing van de SPB reeds aangekondigd had dat hij de rit niet zou uitzitten tot 2026. Hij had toen al meegedeeld dat hij in 2024 zijn intrede zou doen in de politiek.

Op basis van de wetgeving binnen het korps moet een functionaris die op de lijst komt van een politieke partij of uit de dienst of op non-actief gaan. Wie kandidaat wordt gaat van rechtswege op non actief. Nadat Atompai in Pontbuiten op 26 mei op het NPS podium stapte, heeft de korpsleiding hem ontboden. Er is volgens Atompai een goed gesprek geweest met de korpsleiding, waarbij hij zijn positie heeft verduidelijkt.

Atompai heeft aan de korpsleiding aangegeven dat hij de zaken waar hij nog recht op heeft, gerealiseerd wil zien. Zo heeft hij nog verlofdagen tot 2025. Zelfs als hij op non-actief zou gaan, blijven de verlofdagen nog overeind staan. Ook wil hij zijn bevordering nog gerealiseerd zien. Deze zaken moeten nog worden geregeld. "Belangrijk is dat ik de problemen van het korps via een andere invalshoek wil aanpakken", zegt Atompai.

Advertentie

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June