starnieuws

Vier daders beroving Powisi in verzekering gesteld

26 Sep, 05:33
Vier verdachten zijn in verzekering gesteld in de berovings- en mishandelingszaak in de woning van Rinaldo Mussendijk, bekend als Powisi. Zij zijn het huis binnengedrongen en hebben hem overvallen. Ze zijn ervandoor gegaan met een geldbedrag.

De politie van het bureau Nieuwe Haven heeft de verdachten J.W. (24), R.D. (23) en S.K. (30) die zich kort na een beroving dinsdagavond hadden aangemeld direct in de kraag gevat. De vierde verdachte S.N. (18) meldde zich woensdagochtend aan. De verdachten werden direct ter voorgeleiding aangehouden, waarna het verdere onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze vier verdachten ingerekend.

Het motief van hun daad is een betalingskwestie, die uitmondde in een worsteling tussen het slachtoffer en de verdachten, waarbij de aangever Powisi één hunner met de stok van een ventilator sloeg. Hierdoor ging het viertal over tot de mishandeling en de beroving, meldt de politie Public Relations.

Powisi werd met een zwelling in het gelaat aangetroffen en er sijpelde bloed uit zijn neus. Het slachtoffer moest medisch op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden behandeld. 

Uit het voorlopige onderzoek  is naar voren gekomen dat Powisi lag te slapen toen hij plotseling een harde klap in zijn gezicht voelde. Hij schrok wakker en zag vier mannen, die gewapend waren met scherpe voorwerpen in zijn slaapkamer en herkende twee hunner van de omgeving. Hij werd vervolgens door het viertal mishandeld, waarna zij hem naar buiten sleepten en aan de straatzijde van een geldbedrag in SRD beroofden. Na de daad verlieten de verdachten de woning.





Advertentie