starnieuws

Immigratiedienst extra alert op grensposten

26 Sep, 08:44

Fraude met paspoorten neemt alarmerende vormen aan. MIA heeft een BLUE alert gelanceerd.
"De regering is niet schofferend naar Aziatische reizigers. We voeren onze reguliere werkzaamheden uit en we zijn op scherp. Dit zegt de commandant van de Militaire Politie (MP), overste Roy Samuels desgevraagd aan Starnieuws. Dit, naar aanleiding van een bericht dat circuleert op social media alsof er een heksenjacht geopend is op reizigers uit Aziatische landen.

Wanneer blijkt dat de reisdocumenten van reizigers niet in orde zijn, wordt er zonder aanzien des persoons conform regelgeving opgetreden. Samuels ontkent dat het gaat om Chinese reigers. "Ik weet niet vanwaar de mensen komen met deze informatie. Het heeft voor veel onnodige opschudding gezorgd", legt de MP-topman uit. Op een vlucht die vrijdag is uitgevoerd vanuit Amsterdam, waren 65 Vietnamezen aan boord. Gebleken is dat van een groot deel van deze groep, de reisdocumenten niet in orde waren. Naar verluidt zijn er 14 gedeporteerd. Samuels benadrukt dat het onderzoek nog gaande is. Indien blijkt dat de overige reisdocumenten ook niet in orde zijn, zal die groep ook het land worden uitgezet.

De controle op de luchthaven is verscherpt, nadat het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) onlangs de Blue alert heeft gelanceerd. Dit, vanwege alarmerende gevallen van frauduleuze handelingen met paspoorten en andere reisdocumenten. Deze zorgwekkende trend vereist dringende aandacht van overheidsinstanties én het publiek om de integriteit van de identiteitsdocumenten te waarborgen en de veiligheid van reizen wereldwijd te handhaven, stelt MIA.

De baas van de Immigratiedienst benadrukt dat er alles aan wordt gedaan om het land te beschermen tegen negatieve internationale beoordelingen.


Advertentie

Monday 11 December
Sunday 10 December
Saturday 09 December
Friday 08 December