starnieuws

President vraagt Amerikaanse investeerders niet te aarzelen

20 Sep, 00:01

President Chan Santokhi spreekt zakenlui toe tijdens het Suriname Business Forum in New York. (Foto: CDS)
President Chan Santokhi heeft Amerikaanse investeerders aangemoedigd om in Suriname te investeren. Hij heeft de investeringsmogelijkheden aan een gezelschap buitenlandse investeerders gepresenteerd. Santokhi benadrukte dat Suriname open staat voor business. Hij merkte op dat de groei in de olie- en gassector voor de deur staat en vroeg investeerders aan om niet te aarzelen.

Het staatshoofd trok voornamelijk investeerders uit New York aan met zijn toespraak tijdens een Suriname Business Forum, gehouden door zakenlui van Surinaamse afkomst. Na zijn betoog kondigde de North American Investors Group onmiddellijk aan dat zij zullen investeren in de Surinaamse agrarische sector, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

President Santokhi benadrukte in zijn presentatie dat Suriname overvloedige mogelijkheden biedt aan internationale investeerders en rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Investeringen in diverse sectoren, waaronder landbouw, mijnbouw, handel, toerisme en de dienstensector, zijn welkom. “De regering heeft speciale aandacht voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven en het creëren van werkgelegenheid in Suriname. Bovendien staat de overheid klaar om gunstige voorwaarden te bieden aan serieuze investeerders.”

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking lichtte verder toe hoe het duurzame investeringsklimaat de afgelopen tijd is verbeterd. “Het is een uitstekende gelegenheid om nu zaken te doen met Suriname. De Suriname Investment Trade Agency staat klaar om potentiële investeerders te ondersteunen”,  stelde Ramdin. De aanwezigen op het forum toonden enthousiasme over de kansen in Suriname. President Santokhi en minister Ramdin zullen tijdens hun werkbezoek aan de Verenigde Staten van Amerika nog meer gesprekken voeren met regerings- én private delegaties.


Advertentie

Monday 11 December
Sunday 10 December
Saturday 09 December
Friday 08 December