starnieuws

Controle politie en militairen werpt vruchten af

22 Mar 2023, 15:50
In vijf weken heeft de politie landelijk ruim 900 verdachten aangehouden, waarvan meer dan de helft (492) in verzekering is gesteld voor berovingen, overvallen, diefstallen, zedendelicten en andere vormen van geweldsdelicten. In een update zegt de politie dat zij ruim 190 aanhoudingen heeft verricht naar aanleiding van de protestacties van 17 februari.

Van deze groep zitten 126 verdachten achter de tralies voor vernieling, brandstichting, plunderingen en het plegen van baldadigheden. Het onderzoek naar de relschoppers gaat volgens commissaris Bryan Isaac, directeur Operaties van het Korps Politie Suriname, onverkort door.

Intussen zijn 545 strafdossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie, terwijl er landelijk meer dan 400 roadblocks zijn gehouden. Bij deze wegcontroles zijn 26 vuistvuurwapens en 3 jachtgeweren in beslag genomen.

Van de 12 levensberovingen die tussen 1 januari dit jaar tot en met 18 maart zijn geregistreerd, zijn 9 gevallen opgelost.

Commissaris Isaacs zegt dat politie-eenheden samen met het Nationaal Leger alles in het werk stellen om de orde te handhaven en de rust terug te brengen in de samenleving. "Burgers moeten zich ervan bewust zijn dat leven in een rechtsstaat hun rechten geeft, maar ook plichten. En eenieder heeft de plicht mee te werken aan orde en rust in de samenleving."

Bij het constateren van ongeregeldheden of beginnende vormen van criminaliteit, wordt de samenleving dringend gevraagd, deze te melden bij de dichtsbijzijnde politiepost of aan het Command Center via 115 of de gratis tip lijn 179.

Advertentie