starnieuws

GBB loopt achterstand uitgeven grondpapieren in

21 Mar 2023, 23:05

Een vrouw poseert met haar beschikking. Ruim 1200 personen hebben afgelopen week in Commewijne hun grondpapieren ontvangen. (foto: CDS)
Ruim 1200 personen die een grondaanvraag hadden lopen in het district Commewijne, hebben afgelopen week hun grondpapieren ontvangen. De enorme achterstanden bij het uitgeven van deze stukken worden geleidelijk ingelopen. Het was na een jaar dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) weer in Commewijne was om grondpapieren te verstrekken. Zij vroeg degenen die hun stukken nog niet hadden ontvangen geduld te betrachten.

President Chan Santokhi zei dat er op het ministerie tot in de late avond was gewerkt om de documenten in orde te maken. Hij wees erop dat het voorafgaande proces niet eenvoudig was. In de afgelopen jaren zijn bij voorgaande regeringen enorme achterstanden opgebouwd. Volgens de president zullen aanvragers die nog geen grondpapieren hebben ontvangen alsnog in aanmerking komen.

Vorswijk zei zich ervan bewust te zijn dat het ook voor de burgers niet makkelijk is geweest om steeds naar het commissariaat of de volksvertegenwoordigers toe te stappen om te vragen hoe het staat met hun grondaanvraag. “Ik weet dat velen moe zijn van wachten, maar nog een beetje geduld voor zij die nog niet in aanmerking zijn gekomen.” Zij drukte begunstigden op het hart om hun perceel te koesteren en dit niet te verkopen aan geldschieters, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Advertentie