starnieuws

Val

22 Mar 2023, 02:54
Het is jammer voor ons land en wij met veel potentie, dat het tot dit stuurloos punt is gekomen in onze financiële economische en politieke ontwikkeling. Men moet ballen of gedegenheid hebben om de vrije val van onze stabilisatoren met spiritualiteit. solide moderne kennis, creativiteit en niet aflatende energie en wil tot oplossing te confronteren.
Zijn we ons bewust en doordrongen van het feit dat we op dit historische moment voor een Amerikaanse dollar bijna 36.000 Surinaamse dollar betalen. Dus niet de 36 Surinaamse dollars. Vergeet die drie nullen niet die we om technische en logistieke redenen hebben geschrapt.

Het moet voldoende bekend zijn wat we betalen voor een euro nu. Laat dat maar voor een volgende oefening op een ander moment. Hadden we echt verwacht ondanks bewuste fatale handelingen niet in problemen te zullen komen?
Op weg naar deze ellende hebben we allerlei vreemde leiders gediend. Vrienden, laten we nu de verantwoordelijkheid nemen. Schenk de huidige en komende generaties niet alleen de zure en bittere wijnen en de zoete nu en morgen aan slechts een zeer kleine kliek.

Oefeningen voor de hersenen, een familie heeft de afgelopen dagen op de vliering van hun ouderlijk huis een groot pakket gevonden. Het pakket is daar opgeslagen januari 1975. In het pakket was mooi verpakt 36 miljoen Surinaams courant. Tegenwaarde daarvan in Amerikaanse dollar was 20 miljoen. Wat is de huidige waarde in Amerikaanse dollar van hetzelfde mooie pakket vandaag?
Succes, hoor ik van jou.

Cobe
John van Coblijn
 
PS:
De burgers met pensioenen, salarissen, spaargelden, AOV-gelden en andere inkomensoverdrachten hebben mogen ervaren wat het betekent terecht te zijn gekomen in een financieel economische val. Deze val met onze complexiteit heeft ook vele ondernemers, die bijna volledig afhankelijk zijn van de opbouw van de lokale economie, zwaar getroffen, zo ook onze overheid.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March