starnieuws

Extra SRD 1.000 voor senioren die alleen AOV ontvangen

08 Dec 2022, 02:52
Alle senioren burgers die slechts afhankelijk zijn van een Algemeen Oudedags Voorziening (AOV) uitkering, zullen deze maand een extra bedrag van SRD 1.000 ontvangen. Het gaat om een eenmalige uitkering in december.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geeft aan, dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd door de president, zou het project AOV+ uitgevoerd worden voor de slechts AOV-genietende. “Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met het treffen van de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, zei de bewindsman.

Het ministerie laat optekenen dat de eenmalige uitkering van SRD 1.000 via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta naar de AOV-ers zal plaatsvinden. Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie wordt het project uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Op de AOV-ers wordt er een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te blijven volgen.




Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April