starnieuws

Braziliaanse delegatie ABC op werkbezoek in Suriname

07 Dec 2022, 05:40

De delegatie van het Braziliaans Samenwerkingsagentschap (ABC), onder leiding van ambassadeur Raphael de Azered (m).
Een delegatie van het Braziliaans Samenwerkingsagentschap (ABC), onder leiding van ambassadeur Raphael de Azeredo is op werkbezoek in Suriname om uitvoering te geven aan de technische samenwerking tussen Suriname en Brazilië. Het werkbezoek duurt van 5 tot 9 december 2022.

Het werkbezoek is in verband met de projecten voor ondersteuning van de oprichting van het Cyber Security Incident Response Center in Suriname en het versterken van het gezondheidstoezicht door vectoren overgedragen ziekten zoals malaria, chagas en leishmaniasis.

Directeur Miriam Mac Intosh van het directoraat Buitenlandse Zaken heeft de delegatie kort toegesproken tijdens de opening op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). Zij benadrukte dat Suriname, Brazilië beschouwt als een strategische partner bij het realiseren van de ontwikkelingsambities van ons land, waarbij het samenwerkingsagentschap van Brazilië een essentiële rol speelt.

Azeredo zei in zijn speech dat Brazilië bereid is te luisteren naar de verwachtingen van Suriname en het voortzetten van de projecten. Samen zal er breedvoerig gesproken worden over de noden en nodige verwachtingen op het gebied van defensie, volksgezondheid, capaciteitsversterking en trainingen, meldt de voorlichting van Bibis.


Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April