starnieuws

NPS-voorzitter staat bij 76 jaar NPS stil bij armoedevraagstuk

30 Sep 2022, 00:57

NPS'ers donderdagmiddag op het Onafhankelijkheidsplein. Er is een krans gelegd bij het standbeeld van Johan 'Jopie' Pengel, oud-voorzitter van de NPS. (Foto: NPS)
De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft bij haar 76-jarig bestaan, zoals gebruikelijk een krans gelegd bij het standbeeld van haar legendarische voorzitter Jopie Pengel. Voorzitter Gregory Rusland zei terugblikkend op de geschiedenis van de partij dat er grote bijdragen zijn geleverd aan de ontwikkeling van het land. De partij heeft premiers voortgebracht en tot driemaal toe het presidentschap bekleed na de onafhankelijkheid. De NPS heeft een betere plek verdiend dan ze nu heeft. Rusland zei dat Suriname veel beter verdient dan de huidige situatie.

Rusland stond enige tijd stil bij mensen die het heel erg moeilijk hebben. Zij moeten ondersteund worden om deze periode te kunnen overleven. Het is een "bloody shame" dat het land bepaalde situaties meemaakt, merkte de politicus op. Hij richtte zich ook tot mensen met wie medeleven moet worden getoond. Veel mensen vragen dagelijks om ondersteuning. Zij willen dat hun kinderen een goede start hebben met het nieuwe schooljaar.

Suriname staat voor vele uitdagingen, voerde de NPS-voorman aan. De regering is bezig met maatregelen om de economie te herstellen. Maar de 'mofinawans' moeten deze fase zien te overbruggen. Rusland merkte op dat de maatregelen nodig zijn om de kapotte economie te herstellen. Straks kan er weer geprofiteerd worden van de rijkdommen, maar de mensen die nu niet meekunnen moeten geholpen worden. Zij moeten mee kunnen gaan. De NPS zal weer de plek innemen die haar toekomt. De NPS kan dan op een goede manier leiding geven aan processen om mensen uit de armoede te halen.

Advertentie

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December
Sunday 03 December