starnieuws

President: Visvergunning op basis van wet- en regelgeving

30 Sep, 06:41

President Chan Santokhi onderweg naar de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee. Hij heeft zijn derde jaarrede gehouden. (Foto: DNA)
President Chan Santokhi heeft tijdens zijn jaarrede donderdag duidelijk gemaakt dat het standpunt van de regering over de kwestie van visserijvergunning aan Guyanezen, bepaald wordt door de wet- en regelgeving in Suriname. Deze kwestie dient via diplomatieke weg te worden opgelost en niet via de media.

De regering is zich bewust van de historische realiteit in deze kwestie. "Het is onzerzijds geen intentie om via de media omtrent complexe en gevoelige bilaterale kwesties te communiceren, hetgeen ook kenbaar is gemaakt aan onze Guyanese collega’s. De Surinaamse regering blijft vasthouden om deze issues via de gebruikelijke diplomatieke kanalen te bespreken, hetgeen op verschillende momenten in de afgelopen periode is gebeurd."

De president deelde mee dat er reeds overeenstemming is dat het overleg gecontinueerd wordt waarbij de agenda en aanpak op ministerieel niveau verder besproken zal worden. "Wij zien de relatie met het buurland Guyana als een strategische. Als zodanig zal dat ook de focus van onze inspanningen blijven, zonder het belang van Suriname aan te tasten inclusief een correcte en rechtvaardige behandeling van ons bedrijfsleven dat geïnvesteerd heeft in Guyana."

Advertentie

Thursday 08 December
Wednesday 07 December
Tuesday 06 December