starnieuws

Franse justitie-minister in Frans-Guyana en Suriname

29 Sep, 13:04

Éric Dupond-Moretti, de Franse minister van Justitie, is morgen in Suriname voor een werkbezoek.
Éric Dupond-Moretti, de Franse minister van Justitie, begint vandaag een driedaagse werkbezoek aan Frans-Guyana en Suriname. Zijn bezoek heeft alles te maken met de bestrijding van misdaad en "in het bijzonder die met betrekking tot verdovende middelen."

De Franse bewindsman zal ook gesprekken voeren met de justitiële autoriteiten en functionarissen van het Openbaar Ministerie. Op programma staat ook een bezoek aan de strafinrichting Rémire-Montjoly in Frans-Guyana.

Éric Dupond-Moretti is morgen in Suriname voor een formele ontmoeting met president Chan Santokhi, waarbij ook de ministers van Justitie, Kenneth Amoksi en van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin zullen aanzitten. Aansluitend op een bezoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, is er een plenaire vergadering van de ministers en hun delegaties.

De Franse bewindsman reist dan terug naar Saint-Laurent du Maroni waar hij ontmoetingen zal hebben over de illegale en spontane huisvestingssectoren van St. Laurent, over de grenskwesties, illegale immigratie enz. Nadat hij zijn agenda heeft afgesloten met werkvergaderingen over drugshandel en de  muilezels', vertrekt hij weer naar Frankrijk. Éric Dupond-Moretti is sinds 2020 minister van Justitie in het kabinet Macron.

Advertentie

Thursday 08 December
Wednesday 07 December
Tuesday 06 December