starnieuws

President: Technisch onderwijs integreren in onderwijssysteem

10 Aug, 22:46

Het gebouw van de Suriname National Training Authority aan de Botromankiweg, is in gebruik genomen. (Foto: CDS)
“De toekomst van het land ligt in de technische richting. Als we inderdaad een ontwikkelingsvisie hebben van de natuurlijke hulpbronnen die de natie toebehoren, dan moet het tot uiting komen met beleid”. Dit zei president Chan Santokhi tijdens de opening van het kantoorgebouw van de Suriname National Training Authority (SNTA). Hij benadrukt dat de toekomstontwikkeling van Suriname wordt geïntegreerd met het onderwijssysteem.

Het kantoorgebouw werd vandaag geopend. De SNTA heeft als belangrijkste taak de ontwikkeling van een nationale training- en kwalificatiestructuur voor het beroepsonderwijs conform de eisen en normen van de Caribbean Association of National Training Authority. SNTA-trekker Roy Adama en president Santokhi knipten in aanwezigheid van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, gezamenlijk het lint door voor de opening van het gebouw.

De bouw van het SNTA-kantoorgebouw is een projectactiviteit van het groot Technical and Vocational Educational and Training project en is gefinancierd door de Islamic Development Bank, meldt de Communicatiedienst Suriname. De SNTA werd bij wet op 7 januari 2019 opgericht, na goedkeuring van de ontwerpwet houdende instelling van de SNTA door De Nationale Assemblee. De autoriteit heeft als doel het versterken van de productiviteit en het concurrentievermogen van Suriname door het stellen van nationale, regionale en internationale geaccepteerde kwaliteitseisen en beroepsstandaarden op het gebied van het technisch- en beroepsgericht onderwijs.


Advertentie

Friday 30 September
Thursday 29 September
Wednesday 28 September