starnieuws

15 judoka's van Sonkei naar Cayenne voor trainingskamp

02 Jul, 13:31

De judoka's van judoclub Sonkei met hun trainers. Zij zijn afgereisd naar een trainingskamp in Cayenne. Dit kamp zou twee jaar geleden gehouden worden.
Judoclub Sonkei vertoeft van 01-03 juli in Cayenne, Frans-Guyana voor een trainingskamp met haar counterpart CSAB Judo. 15 judoka’s (4 meisjes en 11 jongens) zijn afgereisd met hun trainers Shies Madhar OLY, Martin Redjodikromo en enkele ouders die meehelpen met logistieke en begeleidende taken.

Dit trainingskamp was in feite reeds in 2020 in de planning met als doel voorbereiding op het US Judo Open kampioenschap van dat jaar, waaraan Sonkei wenste deel te nemen. Door de uitbraak van de Covid pandemie, is dit voornemen niet doorgegaan. Met de normalisatie van het leven van alledag begin dit jaar, had Sonkei de hoop wel om deel te nemen aan de US Judo Open editie van 2022, maar door factoren buiten haar invloedssfeer is dit ook van de baan.

Als gevolg van de Covid maatregelen, waarbij judo als contactsport was verboden, hebben de clubtrainers in de afgelopen twee jaren op het Willebrord Axwijk sportcomplex, kracht en conditietrainingen afgedraaid. Het was een manier om de kinderen met sport bezig te houden en ook de ouders te dwingen om de discipline erin te houden om ondanks de pandemie toch tijd vrij te maken voor hun judoka. Behalve het fysieke aspect wordt bij judoclub Sonkei ook gelet op de sociaal en emotionele ontwikkeling van het kind bij elke training, wat ook een wezenlijk onderdeel vormt van de pedagogische normen van judo.

Doordat er ook geen andere nationale judo activiteiten zijn gehouden, hebben de trainers besloten om dit trainingskamp toch door te laten gaan, als een soort motivatie en beloning voor de groep judoka’s die tijdens de Covid-periode door is blijven trainen.

Met dit trainingskamp hopen de Sonkei trainers, de judoka’s een leerrijke ervaring te geven, waarbij ze in aanraking komen met anderen binnen hun eigen leeftijdsgroep en gewichtsklasse. Verder krijgen ze de kans om in Dojo Suzini, de nationale judohal van Frans-Guyana, te mogen trainen.


Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August